Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře a uvaříme doměkka - v hrnci cca 2,5 hod, v tlakáči stačí 3/4 hodinky. Koleno vyjmeme, necháme zchladnout, kůži nařízneme a potřeme utřeným česnekem (nešetříme s ním). V misce smícháme 100 ml černého piva s lžící medu, přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice, lžičku grilovacího koření, 2 stroužky prolisovaného česneku, lžíci sojové omáčky, lžičku worchestru, promícháme a směsí potřeme uvařené koleno. Necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Koleno dáme do pekáčku, podlijeme 100 ml černého piva a pečeme nejprve půl hodiny přikryté, pak přidáme zbytek směsi, ve které jsme koleno marinovali, a za občasného potírání výpekem pečeme odkryté další půlhodinu.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek